Ugye ti is érzitek már a nyári szellő édes illatát?

Igazi nyári gyerek vagyok. A szó minden értelmében. Nyár közepén születtem, imádom a meleget, és az üzemanyag, amivel működöm, a nyár illata. Mindig kell belőle egy dózis, még télen is, különben egy idióta házisárkánnyá változom, aki naphosszat hisztizik a saját nyomorát siratva.

Lila füst jön ki a fülemből, a fejem elzöldül, és lángnyelvek szöknek ki a számból minden szitokszó mellett.

Ma azonban, az első olyan nap volt idén, amikor délelőtt tényleg megéreztem a nyár illatát. Csalás és egyezkedés nélkül, valóban nyárillat volt ma. És ezt imádom!

Milyen a nyári szellő illata?

Tudjátok, milyen a nyári szellő illata? Boldogságillata van. Olyan illat, amit mi – nyárimádók – már tavasszal megérzünk, és el sem tudjuk képzelni, mi lehetne ennél biztatóbb élmény a hideg téli napok után.

Legszívesebben üvegbe zárnám, és minden nap parfümként fújnám szét a levegőben, hogy visszajöjjön az a sok-sok csodás nap, amikor ezeket az illatokat begyűjtöttem és elraktároztam.

A nyári szellő illata olyan, mint egy csokor tulipán, a jégkrém, a naptej, a vattacukor, a főtt kukorica, a strandos hamburger, a nyári parfüm, a klóros víz, a napbarnított bőr, a Balaton, a Duna, a Velencei-tó, a piszkos vonatállomás, a jéghideg kóla, az induló hajó, a harmatos fű, a görögdinnye, a palacsinta, a vászonsátor, a tábortűz, az erdő, a sercegő szalonna, a hűsítő sör, a bodzaszörp, a hajnali szél, a keresztrejtvény, a hekk, és a grillezett hús illata összegyúrva.

Ilyen illat nincs még egy. És én télen-nyáron azonnal megérzem, ha ránézek egyetlen nyári fotóra. Ugye ti is bezárnátok ezt az illatot abba a bizonyos dunsztos üvegbe?

2 comments
  1. Jó is a nyár! Nekem is a kedvenc évszakom, de én minden évszakban megtalálom a szépet. De hogy fér nálad össze ez a nyárimádat a krónikus karácsony-függéseddel?

    1. Én is találok minden évszakban szépséget, de a nyár utánozhatatlan 🙂
      A karácsonyimádat és a nyárfüggőség, illetve a karácsonyfüggőség és a nyárimádat együtt olyan, mint a savanyúcukor. Nem rossz a savanyú, és nem rossz a cukor, de a savanyúcukor együtt mégis jobb náluk.
      Nyáron a karácsonyra gondolok, karácsonykor pedig egy kicsit mindig a nyárra. Illetve Szentendrén van egy karácsonybolt, ami télen-nyáron nyitva van. Oda mindig elmegyünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük