10+1 dolog, amiért jó volt táborozni a Balaton partján

Mesélj, te merre jártál táborozni a Balatonon? Zánkán? Balatonszepezden? Esetleg Fonyódligeten? Biztos vagyok benne, hogy innen őrzöd a legszebb élményeidet gyerek- és kamaszkorodból. Mi az, amire máig szívesen emlékszel vissza? Íme 10 olyan dolog, amiért szerintünk jó volt táborozni a Balaton partján.

1. Régi, műbőr üléses Volán busszal, vagy annak ugyanilyen állapotban lévő különjáratával utaztatok a Balcsira? Esetleg a vonat ablakából láttad meg először a tavat? Ugye alig vártad azt az 1-2 hetet, ami csupa kalandot ígért?
2. Sehol máshol nem voltak olyan vérre menő focimeccseid, mint a tábor focipályáján évtizedekkel ezelőtt? Úgy küzdöttél a győzelemért, hogy eszedbe sem jutott a TV, igaz? Talán még nem is volt TV minden háztartásban?
3. Ma is emlékszel arra, hogy melyik faház/apartman szobájában és ágyában aludtál? Arra is, hogy kik voltak a szobatársaid? Fogadjunk, hogy őrültködtetek takarodó után a folyosón!

4. Elég volt reggelire egy vajas kenyér a szokásos kórházi ízű teával, és máris rohantál a kis társaiddal egy szem törölközővel és labdával a hónod alatt a sorakozóba? Más nem is hiányzott a strandra, ugye?
5. A klasszikus menzás ebéd és vacsora volt életed legfinomabb étele egy végigpancsolt nap után? Tarhonyás hús, milánói makaróni, rizses hús és piskótakocka csokiöntettel…hmm…most is érzed az ízüket a szádban, ugye?
6. A tábor zuhanyzója valószínűleg nem volt csúcskategóriás, de nem is zavart, hogy strandpapucsban csúszkáltad végig a szappanozást. Szanaszét pancsoltátok a vizet, miközben egymást fröcsköltétek?
7. Nagyokat kirándultál az északi vagy déli parton? Biztosan izgalmas volt felfedezni Szigliget várát, a kilátót Balatonbogláron, esetleg bámultátok a kacsákat Révfülöp mólóján?
8. Csokibarnára sültél a kéthetes tábor végére? Ez biztosan a vízi foci, strandlabdázás és az úszóvetélkedők közben történt. A jól megérdemelt csavart fagyi a nap végén már csak hab volt a tortán!

9. Ugye te is küldtél haza képeslapot a szüleidnek és a nagyszüleidnek? Valószínűleg hamarabb hazaértél, mint ahogyan a posta leszállította a lapot, mégis a mai napig őrzöd? Jó olvasgatni rajta a gyermekkori kézírásodat?
10. Ma is belepirulsz, ha eszedbe jut, hogy az utolsó estén, a záróbulin megcsókoltad azt a lányt/fiút, akibe egész idő alatt szerelmes voltál? Ugye te is elképzelted, hogyan fogtok levelezni egymással a tábor után?
10+1. Bármerre táboroztál a Balaton partján, most is szeretettel gondolsz vissza rá? Minden alkalommal, amikor a Balatonnál jársz, elmeséled, hogy „bezzeg amikor még 13 évesen itt táboroztam a sulival, mennyire más volt minden, milyen gondtalanul pancsoltunk naphosszat a vízben…sosem felejtem el azokat a nyarakat”.
Neked mi a kedvenc balatoni táboros élményed?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük