Járd körbe a Balatont! A következő állomás: Balatonlelle

A három naposra tervezett Balaton körút első napján korán reggel indultunk el, így egy egész nap jutott arra, hogy az általunk annyira szeretett Világos és Lelle közti szakaszt bejárjuk, és felkeressük a kedvenc helyeinket, melyeket már számos alkalommal láttunk. Lellén ez nem más, mint a Móló sétány.

Minden évszakban jártunk már Balatonlellén, de kétségkívül nyáron a legszebb. A varázsa abban rejlik, hogy egyszerre adja meg az ide kiránduló turistáknak a balatoni naplementék szépségét, a víz nyugtató hullámzásának hangját és a sétálóutcák pörgő, izgalmas ritmusát. Mikor Szemes után Lellére érkeztünk, leparkoltunk és körbejártuk a Szent István teret, és a környező utcákat.
Fantasztikus érzés volt újra végignézni a kirakodó árusok standjait, ilyenkor mindig elcsábulok valami apróságra. Ezután természetesen a vízpart felé vettük az irányt.
A Móló sétányon végigsétálva mindig kellemes nosztalgikus érzés fog el bennünket, és így volt ez most is. A kedvenc éttermünkben sosem hagyjuk ki a legjobb fogásokat, ami nálam ezen a helyen – bármennyire meglepő is – az egyszerű „mindent bele húsleves”. A legelső közös nyaralásunkon is itt vacsoráztunk, és Lelle bármikor fel tudja idézni a legkedvesebb emlékeinket. A sétány folyton egyre szebb és érdekesebb dolgokat mutat meg nekünk, hívogatnak a színes fagylaltgombócok, melyek a szivárvány minden árnyalatában pompáznak, a neon vattacukrok és mutatós koktélok a legkülönbözőbb poharakban.

A kikötőnél, mint mindig, hosszú sorokban várakoztak az emberek a menetrend szerint induló hajókra, és mi végtelenül sajnáltuk, hogy most nem utazhatunk velük, mert az elmúlt években már számtalanszor hajókáztunk Lellén, és mindig nagyon élveztük. Mikor tovább sétáltunk a mólón, azonnal elmosolyodtunk, mert most is ott halászott a parányi halakra néhány kisfiú, mint általában. Lelle mólójáról a Balaton vize annyira csodálatosan szép, hogy csupán a naplemente látványáért is érdemes ide utazni. A mólóról rálátni a Napfény strandra, ahonnan még esténként is vidám kacajok és hatalmas csobbanások hangja hallatszódik át a sétányra.
Aki hozzánk hasonlóan, nagyon szeret fotózni, az mindenképpen készítse be a táskájába a fényképezőgépét, mert remek képeket lehet készíteni a tavon ringatózó vitorlásokról, az élelemért sorban álló kacsákról és hattyúkról, de akár saját magunkról is, hiszen nem mindennapi panoráma előtt állhatunk. Mi nem győztünk elég képet készíteni, és ennek hála, a nappalink falát télen is azok a képek díszítik kollázs formájában, amiket a Balaton körúton készítettünk magunkról és a vízről.

A déli parton autókázva sokszor azon kaptuk magunkat, hogy megállunk és megnézzük a legáltalánosabb, de számunkra legizgalmasabbnak tűnő apróságokat. Így bukkantunk Lelle legszebb kincseire is, és így szerettünk bele a legkisebb kikötőkbe, éttermekbe, cukrászdákba és kirándulóhajókba a Balaton mindkét partján. 

Szomorúak voltunk, hogy a három naposra tervezett túránk első napjának a végéhez közeledtünk, de tudtuk, hogy innentől egy kevésbé ismerős tájat fedezhetünk fel magunknak, rengeteg új élménnyel gazdagodhatunk, és ki tudja, talán még új települések is felkerülhetnek majd a kedvenc balatoni községeink közé. Ennek tudatában örömmel indultunk a következő állomásunkra, Balatonboglárra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük