polip

A Pasi (és a POLIP a balkezes bevásárlólistán)

Önmagában azzal persze nincs baj, hogy D. balkezes, de ez a hétköznapok során bizony vicces helyzeteket eredményez. Volt, hogy az egész családnak “fordítva” terített meg a vasárnapi ebédnél, de néha egy-egy teljesen átlagos használati eszközt is csak forgat a kezében, mert sehogyan sem esik rajta fogás számára. Ez lehet egy szimpla olló, egy krumplipucoló, vagy akár egy ceruzahegyező.

A Pasi abban a korban van, amikor már nem szoktatták át őt jobb kézre erőszakkal az iskolában, de elvárták tőle, hogy teljesen természetesen fogja bal kezében a tollat. Nem tudom, ki tanította meg írni, de tény, hogy CSAK nyomtatott nagy betűkkel ír, a folyóírás nem megy neki, nem köti össze egymással a betűket.

A bevásárlólistája talán pont ezért lett olyan kis béna.

Na de hogy jön ide a polip?

Valahogy az elmúlt közel 7 év alatt fel sem tűnt, hogy eddig csak én írtam fel a bevásárlások alkalmával, hogy mire van otthon szükség. Most azonban D. írta össze a termékeket, én pedig amikor a kezembe vettem a cetlit, szinte az egészre úgy néztem, mintha hieroglifákat kellene megfejtenem.

Figyelembe véve, hogy az öcsém is olvashatatlanul ír pici kora óta, még akár meg is küzdhettem volna D. betűivel, de ez ma komolyan képtelenség volt.

A balkezesség miatt másképpen dőlő betűk, a diszlexia és a részeges külalak együttes eredménye az lett, hogy mást nem is tudtam elolvasni a papíron azon kívül, hogy POLIP.

Amikor rákérdeztem, hogy mi a fészkes pulikutyának kell neki itthonra polip, kifejtette, hogy múltkor a főzős vetélkedőben milyen izgalmasan készítették el ezt a nyolclábú csodát. Mikor emlékeztettem rá, hogy itthon még a teknősbékát sem merte megfogni, mert szerinte olyan kis csúszós, letett a polipról, bár nehéz szívvel. Mondhatni, egy világ dőlt össze benne ezredmásodpercek alatt.

Ezután együtt kihámoztuk a lényeget szépen tételesen, és rájöttünk arra is, hogy mi az oka annak, hogy szinte mindig én írom a listát. Az olyan ártatlan termékek, mint a kenyér, vagy a margarin, nem kerültek fel rá, mivel a szentemlelkem csak az akciós újságot futotta végig. Ebben ugye polip még véletlenül sem szerepelt, de az még így is könnyebben megjegyezhető dolog volt, mint a kenyér.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kihámozhatatlan betűk között a balerinacipő is szerepelt, mivel ezeket is felfedezte a reklámújságban, és gondolta, biztosan örülnék neki.

A cipő- és polipkolónia végül a boltban maradt, de a listát elteszem emlékbe a hűtőajtóra, mert lehet, hogy újabb 7 évet kell várni a következőre. Azon talán már a madárpók is szerepel majd.

1 comment
  1. Érdekes ember lehet ez a D…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük