2017. április 1.-től újra látogatható az Afrika Múzeum

A Balaton északi partjának egyik legizgalmasabb élményét Balatonedericsen éltem át, méghozzá akkor, amikor ellátogattam az Afrika Múzeumba. Azóta már többször is jártam ott, és mindannyiszor ugyanolyan jól éreztem magam, feltöltött energiával az állatok közelsége és a hely hangulata.

Talán sokan csak áthajtanak autóval a községen, amikor a Balaton környékén járnak, pedig érdemes megtekinteni mind a csendes kis falut, mind pedig a múzeumot, amely a Balatonhoz igen közel helyezkedik el.
Miért érdemes ide látogatni?
A múzeumban Dr.h.c.Dr. Nagy Endre vadászmester – aki Tanzániában gyűjtőként és vadbefogóként dolgozott múzeumoknak és állatkerteknek – vadászati és néprajzi gyűjteményét nézhetjük meg, melyet a családi kúriájába hazahozott Balatonedericsre. Itt többek között vadászati könyvekkel, fegyverekkel, kitömött állatokkal, és afrikai szobrokkal találkozhatunk, de érdemes megfigyelni az állati bőrből készült szőnyegeket és az agancs trófeákat is.
A múzeum körüli állatkertben megnézhetjük az egzotikus állatokat, kipróbálhatjuk a tevegelést és a kisebbek a pónilovaglást is.

Én a legjobban az állatkarámok körbejárását élveztem, ahol olyan vidám vagy éppen érdekes állatokat láttam, mint a vízibivalyok, mosómedvék, dámszarvasok, gímszarvasok, kecskék, őzek és vaddisznók.
Itt láttam először watusit, vietnámi csüngőhasú disznót, és jávor antilopot, és megnézhettem, hogy milyenek a maszáj kunyhók. Az egyik kedvencem a strucc és a zebra kifutó volt, mert ezek az állatok annyira különlegesek, hogy órákig szívesen álldogálnék őket bámulva.

A gyerekek bejárhatják a múzeum területén található mini dzsungelt is, ahol megtapasztalhatják, hogy milyen érzés a valódi dzsungelben találkozni az állatokkal, és megnézhetik, hogy milyen egy fából készült ház, melyhez függőhídon lehet eljutni. Az ajándékboltban emléktárgyakat is vásárolhatunk, és felkereshetjük a vízipipa kávéházat is.  Mivel a múzeum és az állatkert teljes mértékben önfenntartó, a belépőjegyek ára kezdetben elég borsosnak tűnhet, de én minden alkalommal maximálisan elégedett voltam az élménnyel, melyet ezért cserébe kaptam. 

Aki fel szeretné keresni a múzeumot, az számoljon azzal, hogy jelenleg csak készpénzzel tud fizetni a jegyekért, amelyek tartalmazzák az idegenvezetést és a parkolást is. Május végéig a múzeum délután 16.00 óráig tart nyitva, míg a nyári hónapokban, főszezonban 17.30 óráig látogathatjuk, minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelenthet.
Az Afrika Múzeum egész területén érezni lehet egy csepp Afrikát, ami még különlegesebbé tehet egy tavaszi balatoni kirándulást, vagy akár egy emlékezetes nyári nyaralást is. Mindenképpen megéri felkeresni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük