Járd körbe a Balatont! A következő állomás: Fonyód

Ha az ember elszánja magát arra, hogy körbejárja a Balatont, számolnia kell azzal a ténnyel, hogy az időjárás kiszámíthatatlan. Szerencsére a magyar tenger minden időben gyönyörű, így hiába gyülekeztek fejünk felett az esőfelhők már Bogláron, mi tántoríthatatlanul haladtunk tovább az úton Fonyód felé, hogy felfedezzük a települést.

A déli partnak ezen a részén korábban nagyon keveset jártunk, így még izgalmasabbnak találtuk a kirándulást. Külön öröm volt, hogy nem vonattal, hanem autóval vágtunk neki a körútnak, mert egy ilyen útnál nem árt, ha az ember mindenre felkészül. A csomagtartóban lapult két esernyő, a bőröndünkben pedig ezerféle váltóruha, hiszen egy ilyen élmény akkor az igazi, ha az ember komfortosan érzi magát közben. Míg Bogláron a páratartalom miatt még a hátunkon is folyt a víz, Fonyódra érve annyira fáztunk a viharos szél miatt, hogy át kellett öltöznünk az autóban.
Mivel nagy állatbarátok vagyunk, és szeretünk a kutyáinkkal együtt nyaralni a Balaton partján, nagyon szimpatikusnak találtam már korábban is, hogy a településen a rendezvényekről nem tiltják ki a kutyákat, sőt, kutyabarát fürdőhely is nyílt 2016.06.01.-én, ami 1200 négyzetméteres területen várja a kutyákat és a gazdikat egyaránt.
A település honlapján még térkép is található a strand elhelyezkedéséről, így azok számára, akik hozzánk hasonlóan a nyaralásra szívesen magukkal vinnék négylábú kedvenceiket, nagyszerű választás lehet Fonyód.

A nagy vihar nem gátolt meg bennünket abban, hogy lesétáljunk a kikötőhöz, ahol ezúttal nem csak a vitorlás hajókban gyönyörködhettünk. Megismertük a Balatonnak egy másik arcát, amikor dühös, haragos, és türelmetlen. Ilyenkor teljesen más színe van a víznek, és egészen fantasztikus látványt nyújt a felhős égbolttal és a szemben fekvő Badacsonnyal. Rájöttünk, hogy nagyon szerencsés választás volt, hogy erre a hétvégére időzítettük az utunkat, mert sokkal árnyaltabb képet kaphattunk a Balatonról, mint reméltük. Annyi időt töltöttünk a vízparton üldögélve, hogy másra alig jutott időnk. Bár a terveinkben szerepelt, hogy ellátogatunk a Várhegyi Széplátóhoz, sajnos az időjárás ezt a tervünket meghiúsította.
Ugyanígy el kellett halasztanunk a sétahajózást is, amire mindenképpen szerettünk volna időt szakítani a túránk alatt.

Fonyódról rendszeresen indulnak hajók Badacsonyba, így a hajózás élményét akár össze is lehet kapcsolni Badacsony megtekintésével, vagy egy izgalmas borkóstolóval is.
Mivel a körút második napjának délelőttjén jártunk, még reménykedtünk abban, hogy esetleg másnap Balatonfüreden be tudjuk iktatni a programba a hajózást, hogy élvezni tudjuk a tó közepén ringatózva is az élményt.
Még előttünk állt egy nagyon izgalmas nap, és egy kalandos utazás Keszthelyen, Szigligeten és Révfülöpön át Balatonszepezdig, ahol a második éjszakánkat töltöttük. A vihar nem jósolt sok jót számunkra, de nem adtuk fel a terveinket, és a csodálatosan szép fonyódi kikötő után Balatonfenyves felé vettük az irányt. A következő bejegyzésben erről olvashattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük