Járd körbe a Balatont! A következő állomás: Balatonmáriafürdő

Réges-régen jártam utoljára Máriafürdőn, amikor még az egyetemista éveim alatt Zalakaros felé menet megálltunk, hogy egy jót fürödjünk a Balatonban. Gondolom, mondanom sem kell, hogy sokkal nagyobb élmény volt a magyar tengerben szelni a habokat, mint a kiépített strandon és wellness fürdőben lazítani egy hétig. A Balaton körút következő állomása Balatonfenyves után Máriafürdő volt, mutatom, itt milyen élményekben volt részünk!

Aki teljes szívéből szereti a Balatont, annak soha semmi nem lehet jobb, mint élvezni a természetes hullámokat, a víz megnyugtató közelségét, a vízibiciklizést, a hattyúk etetését, a kacsák hajkurászását, a strandos palacsinta illatát, a limonádék hűsítő élményét, a labdázást a vízben, a napozást a standon, a heverészést a matracokon… soroljam még? Ha egy nyugodt, háborítatlan parton szeretnétek átélni ezeket, akkor bátran látogassatok el Máriafürdőre, ahol a központi, fizetős strandon kívül jó néhány szabad strand közül válogathattok. A Központi strand húszezer négyzetméteres zöldterülettel, több mint kétezer fő befogadására alkalmas, kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak a területén igénybe vehető szolgáltatások és büfék miatt.
A viharos idő ellenére mi nem tudtuk megállni, és ellátogattunk az egyik strandra, hogy a vízben állva gyönyörködhessünk a Balaton nyugati végéből a kilátásban. Mivel egyáltalán nem volt meleg, sőt, a hatalmas szél már előre jelezte az eső és a vihar közeledtét, ki kellett hagynunk a betervezett napozást, piknikezést a vízparton, ahol jó időben a fák árnyékában talán még az is jól érezheti magát, aki igencsak hajlamos a leégésre.

Akik családdal érkeznek a településre, azoknak szintén kiváló választás lehet Máriafürdő. A strandoknál fokozatosan mélyül a víz, szuper homokvárakat lehet építeni a homokos parton, minden szabad strandon játszótér várja a gyerekeket és a nyugodt, csendes utcákat érdemes körbe biciklizni az egész napos fürdőzés után. A romantika kedvelőinek hatalmas élmény lehet a falu kikötőjéből megnézni a naplementét. Főszezonban sokan töltik itt az estéket, hiszen mi lenne ennél szebb látvány a Balaton partján?
Sok a német nyelvterületről érkező vendég, német testvérvárosai és vendéglői is vannak, de a magyar turistákat (vagy nyaralókat) is szívesen várják a badacsonyi hegyekre és a keszthelyi öbölre néző strandhelyek. Számunkra nagyon megnyugtató volt a kiruccanás Máriafürdőre, és egyetértettünk abban, hogy remek lenne egyszer itt nyaralni. Nem a pörgő éjszakai életről és a trendi szórakozóhelyekről híres a település, a vitorlázás kedvelői viszont annál jobban értékelik a falu kikötőjének adottságait.
Aki hozzánk hasonlóan körbe szeretné járni a Balatont, semmiképpen ne hagyja ki a települést. Mi még vissza fogunk térni ide, ha másért nem is, azért biztosan, hogy egy napsütéses, meleg nyári napon egy jót lubickoljunk a hűsítő vízben.
A körutunkat folytatva, elkanyarodtunk az északi part irányába, és legközelebb Keszthelyen álltunk meg. Erről számolok majd be a sorozat következő részében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük